Noticies

Joaquim Salvi guanya les eleccions a rector de la Universitat de Girona

0
A l'esquerra, Joaquim Salvi. A la dreta, el fins ara rector Sergi Bonet

GIRONA – 30 de novembre

L’actual director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Dr. Joaquim Salvi Mas, llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i Doctor en Enginyeria Industrial, ha guanyat les eleccions a rector de la Universitat de Girona celebrades entre el 29 i el 30 de novembre.

Salvi ha obtingut el 55,57% dels vots emesos i ha superat per poc a l’actual rector, el Dr. Sergi Bonet Marull, que es presentava a la reelecció i s’ha quedat amb el 44,43% dels vots.

El Catedràtic d’Universitat del Departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors i Investigador del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica per la Universitat de Girona i professor visitant del Ocean Systems Lab de la Universitat de Heriot-Watt (UK), aposta per una universitat més participativa i que pensi a llarg termini integrant a tota la comunitat educativa en la presa de decisions amb una política que es basarà en la descentralització i empoderament de cadascun dels centres que conformen la Universitat.


El fins ara rector Sergi Bonet ha ocupat el càrrec des del 2013, on va obtenir un àmpli suport amb més del 70% dels vots.

Bonet és conegut també pel seu fort arrelament a Catalunya i el seu compromís per la cultura i la defensa de les institucions catalanes. El passat 1 d’octubre, el mateix rector es va enfrontar a la policia mentres estava a la biblioteca Ernest Lluch al barri de Santa Pau de Girona amb els veïns del propi barri.

Bonet va assegurar aleshores que l’actuació policial és un “atemptat absolut a la democràcia quan les forces de l’Estat impdeixen el dret fonamental de la gent a votar”.

Un altre membre destacat de la comunitat universitària de Girona, el degà de la facultat de Dret, Albert Ruda, va ser un dels centenars de persones que va protestat davant el Col·legi Verd. Ell mateix va explicar per les xarxes socials els cops que va rebre de la policia.


Aquestes darreres setmanes la comunitat universitària, i en especial la Universitat de Girona, ha estat molt mobilitzada per l’1-O i per defensar les institucions catalanes.
En una d’aquestes mobilitzacions, Bonet va assegurar que se sent orgullós de que milers d’estudiants defensin “pacíficament la llibertat d’expressió”, on el portaveu del Consell d’Estudiants, Pau Parals, va afegir que la comunitat es va mobilitzar “contra la repressió del govern espanyol als drets civils i sobretot contra l’aplicació de facto que han fet de l’article 155″.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up