fa 5 anys

Japó respira gràcies a una victòria treballada (2-1)

El partit va ser molt igualat les escoceses començaven dominant, però poc a poc Japó va anar agafant terreny i dominar el partit així es van posar 2-0 abans de que acabés la primera part, Escòcia per la seva banda va aconseguir posar emoció al final del partit. Emi Nakajima amb una gran rematada dins […]

Emi Nakajima amb una gran rematada dins de l’àrea, posava la por al cos de les escoceses però el xut sortia desviat a fora per poc.

Al minut 22, Japó feia el primer gol del partit amb una rematada des de la frontal de l’àrea, on Lee Alexander no pot aturar, l’1-0 aconseguit per Mana Iwabuchi.

Les nipones dominaven per complet el joc i així va ser com al minut 31 una mala sortida de la portera escocesa, l’aprofitava Saki Kumagai per rematar amb el cap però Kim Little salvava la pilota sota pals.

Les japoneses no paraven d’atacar i una passada des del mig del camp cap a la davantera Yuika Sugasawa, Rachel Corsie per tal d’evitar una rematada clara li va fer penal al minut 36.

La mateixa jugadora Yuika Sugasawa va ser l’encarregada de transformar la pena màxima, fent pujar així el 2-0 al marcador.

Mana Iwabuchi celebra el primer gol. | Foto FIFA

Erin Cuthbert al minut 41 creava la primera aproximació a l’àrea de Japó, però el seu xut sortia desviat per sobre la porteria, Escòcia per això avisava a les actuals subcampiones.

Les japoneses no es van arronsar i abans d’acabar la primera part, van tenir una doble oportunitat. Primer Hina Sugita, rematava al pal una centrada a l’àrea i el rebot l’enviava alt Risa Shimizu.

Així acabava la primera part del partit amb una Japó dominant i Escòcia sortint lleument al contraatac.

La segona part Escòcia va sortir amb la intenció d’igualar el partit, això ho van aprofitar les nipones per sortir al contraatac.

Ja en el minut 58, un contraatac nipó l’aprofitava Emi Nakajima per fer un xut que la portera Lee Alexander va refusar molt bé a córner.

Durant aquest temps les japoneses seguien sortint al contraatac, però va ser Escòcia al minut 78, qui va tenir una gran oportunitat per reduir distàncies, però la rematada de Erin Cuthbert s’estavellava al pal.

Al minut 88 Lana Clelland batia la portera Ayaka Yamashita, amb un gran xut des de fora de l’àrea que entrava per l’escaire de la porteria.

A les acaballes del partit un contraatac de les jugadores japoneses el rematava Hina Sugita, però Lee Alexander amb una gran intervenció salvava el seu equip.

Japó aconseguia la primera victòria al mundial i té força encarrilada la classificació, Escòcia per la seva banda té molt poques opcions per aconseguir el bitllet a octaus de final.