Alberto Garzón, líder d'IU en un acte a Málaga

Izquierda Unida presentarà mocions en tots els ajuntaments on té representació per reprovar la monarquia i exigir un referèndum sobre la forma de l’Estat.
La mesura, anunciada aquest dissabte pel coordinador general d’IU, Alberto Garzón, arriba un dia després que l’Ajuntament de Barcelona demanés l’abolició de la monarquia i reprovés el discurs de Felip VI després de l’1-O, com ja va fer també el Parlament català el passat 11 d’octubre.

“La irresponsable actuació de Felip de Borbó en el conflicte català el desacredita (encara més) com a Cap d’Estat. Donem suport a les resolucions del Parlament i l’Ajuntament de Barcelona”, ha escrit Esquerra Unida en el seu compte de Twitter.

Alhora, la formació d’esquerres ha anunciat que exigiran que el Govern faci efectiva la derogació del delicte d’injúries a la Corona i que “s’investiguin les presumpte estafes fiscals de Joan Carles de Borbó”. Durant el passat mes de setembre, el Partit Popular, el PSOE i Ciutadans van tombar la comissió d’investigació per les revelacions de Corinna sobre el rei Joan Carles.Carregant...