Avui s’ha dut a terme a Brussel·les la mobilització per despertar la consciència de l’Unió Europea, reclamar la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics. La policia belga ha xifrat en 45.000 manifestants. Tots aquests milers de catalans s’han desplaçat durant aquesta setmana cap a la capital belga per carretera i en avió.

Davant la massiva afluència de manifestants s’han hagut de tancar parades de metro i obrir-ne les barreres a la resta i la policia, desbordada, s’ha vist obligada a modificar el recorregut.

La manifestació ha estat un èxit, la més multitudinària a Brussel·les segons els organitzadors. El recorregut s’ha efectuat sense incidents però amb lentitud, ja que la capçalera s’havia d’obrir pas entre un mar de manifestants.

Arribats a l’escenari final s’ha cantat, entre d’altres peces, el Cant de l’Alegria, els Segadors i l’Estaca. També hi ha hagut diversos parlaments d’eurodiputats, dels consellers exiliats, del President Carles Puigdemont, Marta Rovira d’ERC i Joan Coma de la CUP.

La CUP ha enviat a l’acte a Joan Coma, regidor de la CUP-Capgirem Vic, i persona que ha patit en primera persona la repressió per part de l’estat espanyol. Des de la CUP consideren que aquest ha sigut un acte en contra de la repressió, i Coma és un perfil que pot respondre perfectament al context en què s’ha desenvolupat l’acte.