Aquesta matinada s’ha activat el dispositiu per al trasllat de les obres de Sixena del museu de Lleida cap a l’Aragó.

Aquest dispositiu ha mobilitzat una desena de vehicles de la Guàrdia Civil davant el Museu de Lleida, cap a les quatre de la matinada per endur-se les obres d’art de Sixena.

El dispositiu s’ha portat a terme amb un fort desplegament policial dels Mossos d’Esquadra, els quals han blindat el Museu i han protagonitzat escenes d’autèntica violència contra els manifestants que s’han concentrat des de ben aviat per protegir les obres.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), partidari de l’aplicació del 155 i del trasllat de les obres d’art, ha marxat del Museu cap a dos quarts de vuit de matí enmig de fortes escridassades dels concentrats.

A la concentració s’hi han aplegat diverses personalitats de diferents partits i entitats, com Mireia Boya, de la CUP, Joan Tardà, d’ERC, Laura Borràs, de JxCat, entre d’altres, acompanyats de mig miler de manifestants.

Per sorpresa, els Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants que han intentat trencar el cordó policial en un dels accessos al museu.

Mireia Boya (CUP): ‘Voldríem que Àngel Ros no s’apropés a menys de cinc-cents metres del museu. Hauria de dimitir perquè ell és dels primers que va donar suport al 155. Potser es pensava que per a ell no tindria conseqüències, que l’estat li perdonaria. Però l’estat espanyol vol que ens agenollem.’

El president Carles Puigdemont ha condemnat a través de twitter el trasllat de les obres de Sixena:

Fonts: Vilaweb | Ara | El Periodico