Foment sanciona Abertis amb 1.200 € pel caos de la neu a l’AP-6

0 0

El Ministeri de Foment ha resolt el primer dels expedients sancionadors oberts contra el grup Abertis per la crisi de la neu deslligada a l’autopista AP-6 el passat nadal. La multa imposada al grup puja a només 1.200 euros i es justifica en «l’incompliment de l’obligació establerta en el contracte de concessió de conservar la via en perfectes condicions d’utilització».
L’import de la sanció ve determinat per la Llei d’Autopistes de 1973, que estipula un import màxim de 50.000 pessetes al dia -avui 300 euros- per la mala gestió de l’autopista. En ser dues concessions diferents les que es van veure afectades durant dos dies, la quantia de la multa a Iberpistas -filial d’Abertis- s’eleva a 1.200 euros. La multa va ser comunicada el passat 24 d’abril després que es complís el termini d’al·legacions.

Aquestes multes són un primer pas en l’expedient sancionador obert pel Ministeri de Foment contra Abertis pel caos que va deixar a més de 3.000 vehicles incomunicats en un tram de 80 quilòmetres de l’autopista durant els dies 7 i 8 del gener passat.
Finalment, Foment manté obert un expedient informatiu per determinar si cal reforçar la infraestructura de l’AP-6 per evitar que es tornin a produir episodis de caos. Aquestes mesures es troben actualment en procés d’estudi i negociació amb la companyia propietària de la concessió. D’aquestes converses han sortit ja algunes idees com la construcció d’un aparcament de vialitat hivernal o la disposició de passos de mitjana mòbils per descongestionar el trànsit. Totes aquestes inversions haurien de ser sufragades pel concessionari.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of