Ernest Maragall en un míting d'ERC

El 23è Congrés Regional de la Federació de Barcelona d’ERC que se celebrava aquest dissabte ha proclamat a Maragall com a candidat oficial amb el 94,2% dels suports, ratificant així el resultat de les primàries celebrades divendres.
Barcelona és una ciutat enfadada, inquieta i desorientada que demana a crits ser atesa i ben governada”, ha afirmat Maragall, que ha assegurat que aquest clam ha de ser escoltat i se li ha de donar forma amb compromís i un bon projecte, en les seves paraules .

Un dels principals rivals l’exprimer ministre francès, barceloní de naixement, i ara monàrquic, Manuel Valls, que encapçalarà una llista promoguda per Ciutadans. I igual que Puigdemont, Maragall utilitza l’argument del finançament burgès de Valls: “Serà una campanya de persones contra diners. Guanyar persones contra diners mai és fàcil, però sempre és possible”, ha defensat Maragall.
A més, ha assenyalat que vol governar per transformar i construir perquè Barcelona arribi al màxim de les seves capacitats: “Volem una ciutat pionera en innovació, investigació i educació. Una capital universal, seu de la cultura i el coneixement de tot el món”, ha subratllat.

També ha explicat que la ciutat “ha tornat a perdre sentit, profunditat i forma”, pel que ha assegurat que guanyaran per convertir en guanyadors als que avui estan perdent i pel dret a viure amb dignitat.

Barcelona no vol deixar de ser el que és, però vol créixer en dignitat i en llibertat. Vol ser república“, ha insistit Maragall, que ha agraït a l’actual líder d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, la seva renúncia.


Carregant...