Parlament

ERC reclama a JxCat acabar amb la “retòrica” i no portar el Parlament al “col·lapse”.

0

Esquerra reclama a Junts per Catalunya que s’avingui a designar uns substituts dels seus polítics processats per no posar en risc la majoria independentista ni situar les futures votacions que es produeixin en la Cambra un uns llimbs jurídics impossibles de gestionar.
Els lletrats del Parlament han alertat en el seu informe jurídic que, si els vots dels diputats de JxCat suspesos s’exerceixen per delegació, “no podrien computar vàlidament” i es podria incórrer en una “vulneració” del dret de participació política de la resta de diputats de la Cambra.

Els republicans recorden a JxCat que la fórmula que ha presentat aquest grup perquè els seus parlamentaris deleguin el vot no s’ajusta a la resolució del ple de la setmana passada. “Cal adaptar-se a l’acord, no podem situar el Parlament en una situació de col·lapse”, adverteixen. I afegeixen que aquest incompliment situa a la cambra catalana “a la paràlisi i l’alteració del mandat del 21D”.
Si Torrent acabés comptabilitzant els quatre vots delegats de JxCat aquestes votacions podrien ser impugnades, i si no ho fa, l’independentisme perdria la majoria absoluta. A més, el president del Parlament podria arriscar-se a una inhabilitació per desobediència en no executar la petició del jutge Llarena de suspendre als diputats processats.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up