El PP escurça la distància amb el PSOE a una sola dècima en l’enquesta de NC Report per La Razón del mes d’octubre, tot i que l’arrencada del curs polític no va bé al bipartidisme ja que els dos principals partits baixen en intenció de vot respecte al setembre.
Llavors també estaven en una situació d’empat tècnic, amb una lleugera millora en suports respecte a les últimes enquestes. El partit més votat era el PSOE amb un 27,8 per cent d’intenció de vot al seu favor, tres dècimes per sobre del PP. En aquest últim sondeig, el PP està en el 26,7 per cent, vuit dècimes menys que al setembre; i el PSOE, al 26,8 per cent, un punt menys que en el baròmetre anterior, però la distribució d’escons deixa per sobre el PP.

El partit de Pablo Casado es mou entre els 107 i 109 diputats, i el PSOE entre els 105 i els 107. Els populars estan encara entre 28 i 30 escons per sota de les últimes eleccions generals, amb 1.619.236 vots menys que en aquests comicis. Mentre que els socialistes creixen en 914.154 vots respecte a les anteriors generals. L’enquesta es va fer entre l’1 i el 11 d’octubre, amb una participació 1,3 punts inferior respecte al 26-J.

Vox podria entrar al congrés amb un escó per Madrid segons el sondeig.

En aquest últim sondeig, PP i Ciutadans arriben al 46,2 per cent del vot, i PSOE i Podem sumarien el 43,6 per cent. L’escenari apunta a un panorama de molt difícil governabilitat, com en l’actualitat, amb els partits independentistes com a àrbitres de la legislatura nacional.Carregant...