fa 2 anys

ENQUESTA | Creus que s’ha de reforçar el castellà a l’escola tal com pretén la Generalitat?

Fa unes hores hem pogut saber que el govern de la Generalitat estudia reformar la immersió lingüística per reforçar el castellà a les escoles, especialment en entorns completament catalanoparlants. Us preguntem si veieu amb bons ulls aquesta reforma o per altra banda creieu que el model d’immersió lingüística no s’ha de tocar. Pots respondre a […]

AMB CONNECTATS24H

Fa unes hores hem pogut saber que el govern de la Generalitat estudia reformar la immersió lingüística per reforçar el castellà a les escoles, especialment en entorns completament catalanoparlants. Us preguntem si veieu amb bons ulls aquesta reforma o per altra banda creieu que el model d’immersió lingüística no s’ha de tocar. Pots respondre a […]

Fa unes hores hem pogut saber que el govern de la Generalitat estudia reformar la immersió lingüística per reforçar el castellà a les escoles, especialment en entorns completament catalanoparlants.

Us preguntem si veieu amb bons ulls aquesta reforma o per altra banda creieu que el model d’immersió lingüística no s’ha de tocar. Pots respondre a continuació:0 0 vote
Article Rating

PUBLICITAT


Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
Subscriu-te
Notifica per
guest
22 Comments
més antic
més nou més votat
Inline Feedbacks
View all comments
J Solà

El model d’immersió lingüística s’ha de reforçar, tal i com està ara ja anem perdent parlants any rere any, com perque a més a més es reforci la llengua forània.

Jordi

Si així el català està desapareixent dels nostres carrers sols falta que nosaltres mateixos e ajudem

Assu

El model s’haura d’actualitzar pero no ara. S’haura de fer sense ingerencies politiques tal com sembla que pugui ser el cas actualment. A partir de la llengua propia (que no es la llengua materna sino la llengua autoctona) com a llengua vehicular el sistema escolar ha d’estar obert a altres llengues i per descomptat al castella. Per altra banda jo crec que ja es feia fins ara de reforsar el castella en entorns amb molt pes de llengua catalana i reforsar el catala on te molt pes el castella. L’exit no sembla que sigui equiparable pero.

Francesca Martínez

L’única immersió existent a Catalunya és el castellà. El que convé és una autèntca immersió e la llengua del país, el català.

Laura Trayter

La meva filla de 4 anys parla un castellà gairebé perfecte. Està en un entorn 100% catalanoparlant no crec que s’hagin d’afegir més hores de castellà, pero d’anglès ho podríem debatre.

Jordi G

Però si hi ha entorns castellano-parlants on la gent jove amb prou feines parla català?! De què punyetes estem parlant? El català corre el risc de ser fagocitat pel castellà i a més el volem liquidar més ràpid?! Sóc partidari de quantes més llengües parli algú millor, però no li donem una estocada a la nostra llengua, ja que incrementar les hores de castellà no respon a cap necessitat de cobrir una mancança. En canvi veig més necessari que es reforci l’anglès (o francès o alemany)

Mireia

No. No cal. Jo m’he criat en un entorn total i absolutament catalanoparlant, i par-lo un castellà, més que correcte.

mimi

El que s’hauria de reforçar i ampliar serià des de el meu punt de vista la tercera llengua, l’anglès
Tal com està actualmentcja es correcte, reforçar català en llocs on hi ha molt castellano parlant i a l’inversa.

Montepurz

Sempre a criteri dels docents.Ells son els professionals i tenen clar els objectius

Plàcid Rosaleny

Ja n’hi ha prou. Vivim un procés de substitució lingüística que està acabant amb el català i encara anem amb aquestes punyetes. Botiflers.

JORDI

Reforçar el castellà ? Ni parlar-ne ,res de res ! Ja està prou bé amb les hores que tenen !
El català ,no es toca ! Que aprenguin més el català !!

Carme Tarrat

No ja esta prou reforçat

Pere Reixach Cufi

Ç

Inmaculada Ribas Font

Crec que està perfecte com està.
No cal reforçar el castellà

Irina Rabinad

No entenc com s’els hi ha passat pel cap aquesta opció

Pek

Aquesta enquesta és molt demagògica! Les opcions no es corresponen a la realitat. A l’escola del meu fill segur que no tocarien res, que són més castellanoparlants que catalanoparlants. És tracta només d’aplicar el sentit comú i conèixer bé les dues llengües. Per afegir arab o xinès ningú es queixa , però castellà? Oju peligru! No siguem més papistes que el papa!

montserrat

No, la meva filla q ja te 31anys a l escola li deien CATALUFA!!,perque l entorn era castellanoparlant. Ara crec q encara hi ha mes diferències. Per tan, NO, no s ha d modificar.
Nota, jo no he pogut votar……

Joan Pere

La immersió en català ja és molt deficient a la pràctica. Aquesta reforma pot rematar definitivament l’esperança que la llengua pròpia de Catalunya torni a ser la llengua majoritària d’integració

ianekin

No hi ha ningú que no xerri castellà, en canvi si que hi ha molta gent que no xerra català. Que facin una estadística si cal. El castellà no necessita cap reforç.

Lolita Marcet

q dones pq us dongin.

Niko

El que crec és que cal matisar el context! En alguns llocs deixeu clar el context altament catalanoparlant i després al preguntar el verb “caldre” potser massa contundent al meu parer. Vinc d’una escola catalanoparlant, d’una vila catalanoparlant i família i amics catalanoparlants. El meu castellà fa pena. Potser s’hauria de pensar en cada cas com som capaces de fer a l’inversa, o no?

Àngels

Crec que està previst justament a la inversa…
Pobles que parlen molt bé el català també parlen molt bé el castellà (les proves educatives ho demostren) i no caldrà que augmentin hores de castellà.
En canvi, pobles o zones on no parlin gaire bé el català, que són moltes, segons aquesta llei hauran d’augmentar les hores de català.