Un grup d’empresaris ha traslladat a la Comunitat de Madrid el seu projecte per impulsar el desenvolupament d’un segon gran aeroport comercial, de caràcter privat, a l’aeròdrom de Casarrubios de la Muntanya (Toledo) i convertir-lo en un segon aeroport comercial per a la regió.
Situat en un enclavament molt proper a Madrid, uns 30 quilòmetres al sud-oest de la capital, aquest segon aeroport estaria orientat a atendre els vols de companyies aèries de baix cost, i per fer-ho seria necessària una inversió inicial de 148 milions d’euros.

Així ho han confirmat fonts del Govern regional, que han especificat que els promotors empresarials han garantit la seva capacitat econòmica i tècnica per dur endavant el projecte. Queda pendent, entre altres coses, que el projecte plantejat superi l’estudi ambiental pertinent.
El projecte es troba en un estadi de tramitació avançada a Madrid i Castella-la Manxa. Segons avança avui el diari El País, el grup d’empresaris, agrupats en la companyia Air City Madrid Sud, està ultimant un projecte perquè l’aeròdrom de Casarrubios de la Muntanya s’ampliï convertint-se en el segon gran aeroport comercial de Madrid.

D’aquesta manera, l’aeròdrom de Casarrubios, obert el 1992, segueix funcionant a través de prop de cinquanta empreses que gestionen uns 70.000 vols anuals. De concretar l’acord i concedir-se les llicències, el nou aeroport comercial arrencaria el 2023 i en deu anys operaria uns 55.000 vols anuals, amb 7 milions de passatgers.Carregant...