Eleccions 21-DNoticies

Elsa Artadi es perfila com a candidata del govern executiu a Catalunya

4

La que fou número 10 de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre, cap de campanya i ara portaveu del Grup Parlamentari de JxCat és l’alternativa a la investidura de Carles Puigdemont.

Després de l’ajornament del ple d’investidura del 30 de gener i la filtració de la suposada voluntat de Puigdemont d’establir-se permanentment a Bèlgica, les filtracions recents de documents interns de la CUP cap a la militància i una exclusiva de RAC1 han avançat els fruits de les negociacions dels últims dies.

La proposta que hi ha sobre la taula és investir Elsa Artadi a Barcelona juntament amb una resolució que expressés la voluntat dels parlamentaris independentistes d’investir Puigdemont i que aquest compta amb els suports necessaris però no pot ser investit per la pressió judicial espanyola.

Aquesta resolució, que no tindria efectes legals, no comprometria penalment els membres de la mesa del Parlament ni les persones imputades pel procés. Per altra banda, aquesta resolució aniria acompanyada d’una investidura simbòlica de Puigdemont a Brussel·les.

No queda clar, però, quina seria l’autonomia del govern executiu ni la influència del President a Brussel·les, si aquest comptaria amb un govern a l’exili o si es constituiria un Consell de la República a l’exili integrat per membres de JxCat, ERC, la CUP i independents com recollia el document filtrat de la CUP.

Actualització: En declaracions a TV3, Sergi Sabrià (ERC) ha negat que hi hagi consens amb el pla B d’Elsa Artadi.

4
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Núria Menasanch
Guest
Núria Menasanch

ERC ho esteu fent malvé

jordi schiaffino
Guest
jordi schiaffino

Ja estic mes que tip de que ERC en aquesta legistura, a mes de anar de porucs davant Ñ (o els que volen carrecs no saben que en el seu sou aquests dies va inclosa la preso?) a mes torpedinin constantment les iniciatives del President Puigdemont.

Mercè
Guest
Mercè

Doncs hi estic d ‘ acord , es una noia molt preparada i se acabaria aquest Maleïts entrebancs d governi central , encara q ja buscaran la manera de seguir prohibint . Per això es URGENT de investit un President , x molt greu que em faci x en Puigdemont . Després ja es veurà.

maria suñer serra
Guest
maria suñer serra

El nostre President es Puigdemont!!!!!

Login/Sign up