Els lletrats del parlament avalen la reforma de la llei de presidència

0 0

Els lletrats del Parlament català veuen viable que la Mesa del Parlament tramiti la reforma de la Llei de la Presidència impulsada per JxCat després que Carles Puigdemont hagi renunciat a ser investit, però avisen que una iniciativa de tal magnitud no es pot dur al ple per el procediment de màxima urgència i sense que s’hagi constituït un Govern.

Els juristes es pronuncien així en un informe que s’ha elaborat a petició de la Mesa, que els va demanar analitzar la reforma legal que JxCat pretenia abans d’admetre a tràmit el canvi, per saber si era contrari a les mesures del 155 o les directrius del TC.

JxCat demanava tramitar aquesta reforma pel procediment de màxima urgència, però els lletrats no aconsellen aquesta via per lleis d'”especial transcendència institucional” com la de Presidència.

La lectura única, afegeixen, “ja de per si limita els drets dels parlamentaris”, de manera que tampoc és una fórmula aconsellable per a iniciatives d’aquesta importància.

A més, recorden que encara no s’ha format ni el Govern ni les comissions legislatives, vinculades precisament a la formació d’un Executiu, el que limita encara més les garanties.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of