Els CDR omplen de creus grogues la platja de Mataró

27 de maig de 2018
580 visualitzacions
Comparteix:

Unes 200 persones mobilitzades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Mataró han ocupat a primera hora d’aquest matí una zona de la platja d’aquesta localitat per dur a terme la col·locació de creus grogues, la simbologia per reclamar la llibertat dels presos polítics i “la defensa de les llibertats i drets fonamentals”, com indicava la convocatòria.
Els membres del CDR local, impulsors de la iniciativa, han escollit aquesta zona perquè la convocatòria coincideix amb la celebració de la 18a edició de la Triatló a Mataró, una prova puntuable per a la lliga catalana d’aquesta pràctica esportiva.

Difosa per les xarxes socials, aquesta concentració no ha estat exempta de polèmica. Els incidents ocorreguts a localitats costaneres com la de Canet durant el cap de setmana, en que un grup d’unionistes va agredir a les persones que van col·locar creus grogues a la platja, van portar a l’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, a advertir que si cal la policia intervindrà per dissuadir els convocants de l’acció.

I això ha estat el que ha passat quan els manifestants ja portaven una hora a la platja. Una persona, que s’ha acostat a increpar-los i recriminar-per la col·locació de les creus i els missatges independentistes, ha estat advertit pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mataró perquè abandonés la zona i davant la seva resistència ha estat retingut i traslladat a les dependències policials.
Minuts després l’incident s’ha repetit amb una altra persona que ha estat dissuadida pels Mossos d’Esquadra que, al seu torn, han demanat als convocants que posessin fi a la seva intervenció reivindicativa.

El CDR un cop finalitzada l’acció de les creus tenia previst fer una gimcana a la mateixa zona de la platja per ocupar la zona durant tot el matí. Divendres passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va avisar que qualsevol “ús intensiu” de la costa necessita la seva deguda petició administrativa, de manera que l’entitat que l’organitza ha de sol·licitar la seva convocatòria amb antelació, extrem que en principi el CDR de Mataró no hauria complert.
Arran d’aquest advertiment administratiu, plantar creus grogues a les platges catalanes sense prèvia autorització podria ser sancionat per l’Estat.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of