El Consell de Ministres ha anunciat aquest dijous l’acceleració del tràmit de la llei de crèdit immobiliari que està actualment al Congrés dels Diputats. La ministra portaveu, Isabel Celáa, ha anunciat que demanarà que es traslladi al Senat en una “tramitació accelerada”.

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret per a la modificació de la llei de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics declarats, perquè sigui el banc i no el client el que aboni el polèmic impost hipotecari,  tal com va anunciar dimecres el president del Govern.La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha recordat que suposa la modificació de l’article 29 de l’esmentada llei, per clarificar que és el banc el subjecte passiu. Addicionalment, ha afegit que les entitats financeres no es podran deduir aquest impost.

El Reial Decret serà publicat aquest divendres i entrarà en vigor dissabte. Per això, en les hipoteques signades a partir de dilluns, els bancs començaran a abonar l’impost d’actes jurídics declarats. Després d’això, la ministra s’ha mostrat confiada que rebi el suport del Congrés dels Diputats, d’acord amb les declaracions que han fet les diferents forces polítiques. I ha advertit al PP que si no vota a favor, mostrarà que considera que ha de ser el client el que aboni l’impost i no el banc.