Eleccions en dia laborable: quins permisos retribuïts tinc si treballo?

18 de novembre de 2017
315 visualitzacions

Per primera vegada en 37 anys, les properes eleccions al Parlament de Catalunya seran en dia laborable, el dijous 21 de desembre.

Estem familiaritzats en anar a votar un diumenge, però, què passa si la votació és un dia laborable? Fem un repàs sobre el permís laboral per anar a votar.

  • Tots els treballadors que tinguin una jornada laboral que coincideixi almenys dues hores amb l’horari de la votació tenen dret a permís. (9h-20h)

Tipus de permisos

Depèn de la quantitat d’hores que coincideixin la jornada laboral i l’horari de votació podem tenir fins a 4h de permís retribuït.

  • Si la jornada laboral i la votació coincideixen un màxim de 2 hores: no hi ha permís.
  • Si la jornada laboral i la votació coincideixen entre 2 i 4 hores: permís de 2 hores.
  • Si la jornada laboral i la votació coincideixen entre 4 i 6 hores: permís de 3 hores.
  • Si la jornada laboral i la votació coincideixen 6 o més hores: permís de 4 hores.
Treballadors a temps parcial

En el cas dels treballadors a temps parcial, la durada del permís serà reduïda de forma proporcional a la jornada de treball.

Torns de nit

La jornada laboral ha de coincidir almenys dues hores amb l’horari de votació.Es disposa de dret a canviar el torn per poder descansar abans de la votació.

Presidents de mesa i vocals

En cas d’haver d’anar a una mesa es disposarà d’un permís retribuït per a tota la jornada, i en cas que per a la persona escollida sigui un dia laborable aquesta tindrà dret a percebre una dieta i a una reducció de cinc hores a la jornada laboral de l’endemà del dia de les eleccions.Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of