El Suprem rebutja la querella de Torra contra Rajoy i Sáenz de Santamaría

0 1

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha acollit el criteri de la Fiscalia i no ha admès la querella que va presentar el passat 1 de juny el president de la Generalitat, Joaquim Torra, contra l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy i contra l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría per una presumpta prevaricació en no publicar els primers nomenaments de consellers. Considera l’alt tribunal que els fets no són constitutius de cap delicte.
En un acte, la Sala II del Tribunal Suprem no admet a tràmit la querella de Torra al no veure delicte en la denegació de la publicació d’aquell decret, que incloïa el nomenament com consellers de Jordi Turull i Josep Rull -en presó preventiva- i de Antoni Comín i Lluís Puig -exiliats a Bèlgica-.

Torra va presentar el passat 1 de juny una querella davant el Suprem per un presumpte delicte de “prevaricació per omissió” contra Rajoy i Sáenz de Santamaría, a qui acusa de prendre una decisió “arbitrària, extralimitadora de competències i sense cap empara legal”. No obstant això, els magistrats consideren que “els fets descrits a la querella no sustenten la comissió d’il·lícit penal”.
“Particularment les actuacions que s’hi narren i que s’imputen a aquells (Rajoy i Santamaría) no permeten inferir, si més no indiciàriament, la comissió per part de les persones contra les quals s’adreça aquesta querella un delicte de prevaricació administrativa per omissió”, afegeix la Sala.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of