Catalunya en Comú es trenca. El sector sobiranista de la formació ha decidit plantar-se contra la direcció del partit i presenten un manifest fundacional d’una nova plataforma que prepararà una moció de censura a l’actual direcció controlada per Iniciativa per Catalunya (ICV)
Alguns dels motius pels quals es crea aquesta nova plataforma és perquè asseguren que la formació s’ha allunyat del sobiranisme i ha caigut en dinàmiques pròpies de partits convencionals.

Dolors Sabater, exalcaldessa de Badalona, o els diputats com Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet donen suport al manifest fundacional molt crític amb l’actual deriva del partit.

Segons el mateix manifest els comuns no han estat prou fidels als objectius fundacionals de la formació i tampoc han estat capaços de superar les dificultats i els vicis dels partits tradicionals.

Fins ara no hem estat capaços de superar les dificultats, els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals -negociacions entre aparells, replegaments, temptació d’homogeneïtzació, pactes de despatx.”
A més, es posa èmfasi en que molts sobiranistes s’han sentit orfes dins d’aquest espai polític, i asseguren que cal crear un projecte sobiranista que dibuixi un país que valgui la pena ser viscut.

Massa sovint s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme, tot i que és un dels nostres valors originals. Avui, molts sobiranistes se senten completament orfes dins d’aquest espai polític.

Reclamen un projecte nacional que aplegui majories àmplies i plurals reivindicant l’1 i el 3 d’octubre com un abans i un després en la història política d’aquest país, essent una clara oposició a la repressió viscuda i al règim del 78 en el seu conjunt.
Manifest fundacional Som Comuns Som Sobiranistes

Carregant...