Tot i que el PSOE es manté com la força política preferida dels espanyols, la tendència positiva comença a frenar-se. Els socialistes obtindrien un 25,2% dels vots, però la frenada és forta: perden 2,5 punts respecte al setembre. És més, segons l’enquesta d’octubre de Metroscopia per Henneo (realitzada entre el 16 i el 18 d’octubre) és el partit que més perd respecte al mes anterior. Tot i això, són els que mantenen un major índex de fidelitat dins dels seus votants. Un 62% dels votants de Sánchez fa dos anys tornaria a fer-ho ara.
El panorama tampoc és molt millor per a un PP que també va a menys, encara que de manera més tímida. La formació liderada per Pablo Casado es manté com a segona força amb un 22,6% dels vots, és a dir, dues dècimes menys que el mes passat (22,8%).

Tot i això, els populars són els que pitjor índex de fidelitat marquen: només un 46% dels que els van votar el 2016 tornarien a fer-ho. A més, no aconsegueix frenar la sortida de vots cap a Ciutadans, atès que un 17% dels electors populars de 2016 optarien ara per votar el partit d’Albert Rivera en el cas que se celebressin eleccions.

Un 8% dels votants de Ciutadans fa dos anys, passarien ara a donar suport a VOX, el partit que irromp amb un 5,1% dels vots com a cinquena força política en el panorama nacional.

Com a quart partit segueix estant Units Podem, però aquesta vegada la tendència és positiva per als de Pablo Iglesias. No només són l’única formació que millora, sinó que a més ho fa de forma imponent: obtindria un 17,7% dels vots, 2,6 punts més que la dada del mes de setembre (15,1%)
Carregant...