El PSOE decideix presentar una moció de censura contra Rajoy

24 de maig de 2018
783 visualitzacions
Comparteix:

La direcció federal del PSOE té decidit donar el pas i presentarà una moció de censura contra Mariano Rajoy, després de conèixer aquest dijous la sentència del cas Gürtel que condemna al PP i a diversos dels seus dirigents pel finançament il·legal del partit, segons han confirmat al diari Público diverses fonts del partit.
Sánchez comunicarà aquest divendres la decisió adoptada a l’Executiva Federal, en una reunió pràcticament de tràmit, ja que la majoria dels seus membres, així com diversos barons del PSOE, van apostar des del principi per fer el pas i no limitar-se a la crítica al Govern.

Després de molt debat, Sánchez va decidir reunir aquest divendres a la seva Executiva Federal per escoltar també les seves opinions i comunicar-los la decisió final que es durà a terme, que serà la de presentar la moció de censura.
Aquesta decisió no necessita passar per la ratificació del Comitè Federal (el màxim òrgan del partit entre congressos), encara que les fonts consultades sostenen que, de reunir-se, la moció de censura rebria igualment, el suport majoritari dels dirigents socialistes. La intenció de Ferraz és, un cop rebut el vistiplau de l’Executiva, registrar la moció el més aviat possible al Congrés dels Diputats.

Pedro Sánchez, a més, serà el candidat a la Presidència del Govern, ja que la Constitució no obliga que hagi de ser diputat.

L’únic requisit que contempla la llei és ser espanyol, major d’edat, gaudir dels drets de sufragi actiu i passiu, i no estar inhabilitat per a exercir ocupació o càrrec públic.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of