El PSOE anuncia una reforma de la llei per treure a Franco del Valle de los Caídos

0 1

El secretari de Justícia i Nous Drets del PSOE, Andrés Perelló, ha anunciat que aquest dilluns proposarà a l’executiva federal socialista una reforma de la Llei de Memòria Històrica per, entre altres qüestions, treure a Franco del Valle de los Caídos. “Possiblement, en el que queda de legislatura, tindrem una nova llei de memòria històrica”, ha dit.
“Dilluns proposaré a l’executiva federal del PSOE que el Govern converteixi la proposta de llei del PSOE a projecte de llei el més aviat possible perquè els compromisos del partit han de ser els compromisos del Govern”.

El PSOE va registrar al Congrés dels Diputats, molt abans de la moció de censura que ha situat a Pedro Sánchez com a president del Govern, una proposta de modificació de la Llei de Memòria Històrica. El projecte de llei planteja, entre altres aspectes, que les exhumacions siguin una política pública, treure a Franco del Valle de los Caídos i “donar una solució” a aquest lloc, o que els judicis del franquisme siguin nuls de ple dret.
Així mateix, el PSOE plantejarà portar al Codi Penal el delicte d’apologia del feixisme i franquisme, per la qual cosa, Perelló ha puntualitzat, “no podrà haver associacions com la de Francisco Franco”, alhora que ha explicat que “caldrà modificar la Llei de fundacions i associacions perquè no es constitueixin i es prohibeixin”.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of