El Partit Popular ha proposat a Manuel Marchena per ocupar la presidència del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El jutge, que ara presideix la sala penal del Tribunal Suprem, passaria a ser la persona responsable del màxim òrgan de la justícia espanyola.

Una vegada més l’unionisme vol premiar aquells jutges que han estirat les lleis fins al límit deformant la justícia espanyola fins a convertir-la en un instrument més del poder polític, supeditat a l’econòmic. Marchena és el responsable de filar el relat contra els presos polítics i de la causa general contra l’independentisme.
L’elecció no és trivial doncs ara mateix el consell està dividit entre 10 persones proposades pel PP i 10 pels socialistes. El president, que a més té vot de qualitat, faria caure la balança cap a un costat o cap a l’altre. Per això els socialistes han apostat per Encarnación Roca, vicepresidenta del Tribunal Constitucional, en un altre exemple més de l’anomalia democràtica espanyola on són els partits polítics i no els mateixos juristes qui trien els components dels consells i els tribunals.

Carregant...