El PDeCAT reclamarà a Sánchez que derogui el decret que va fomentar la sortida d’empreses de Catalunya

0 6

Reial decret llei 15/2017, de 6 d’octubre “. Amb aquest nom jurídic es va aprovar la modificació en la llei de Societats per facilitar la mobilització d’empreses fora de Catalunya després del referèndum d’1 d’octubre de 2017. Encara que els seus efectes reals sobre l’economia continuen sent controvertits, per als independentistes la modificació va simbolitzar un important greuge, ja que ho van considerar la prova que el Govern atacava directament el teixit empresarial català.
Derogar aquest decret serà una de les reclamacions que els membres del PDeCAT al Congrés faran en primer lloc al nou Govern de Pedro Sánchez. Així ho han explicat fonts de la formació, que tenen previst utilitzar tota la capacitat negociadora que els confereix la nova aritmètica parlamentària. “Sánchez té ara un Govern en minoria, així que no li quedarà altra que negociar, tant al Congrés entre grups com amb el Govern”, assegura el diputat del PDeCAT Carles Campuzano.
Segons el parer de Campuzano, derogar el decret que va promoure la fugida d’empreses seria un element simbòlic però de transcendència política com a gest davant la nova etapa. No és l’únic objectiu de la negociació que volen establir. A l’agenda de les formacions independentistes hi ha punts de més pes, com acabar amb la intervenció financera de la Generalitat, imposada mitjançant diferents decrets i ordres ministerials des de 2015, el relleu del fiscal general o l’acostament dels presos. Però la retirada del decret seria un element sense contrapartides per a Sánchez i que enviaria un clar missatge que la guerra econòmica ha acabat.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of