Parlament

El Parlament reprova al rei i demana abolir la monarquia

0

El Parlament ha aprovat aquest dijous una resolució que rebutja i condemna el posicionament del rei en el “conflicte català” així com la seva “justificació de la violència” policial el 1-0, i advoca per l’abolició de la institució monàrquica, que qualifica de “caduca i antidemocràtica”.
Aquesta ha estat una de les propostes de resolució en “defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals” presentada per Catalunya en Comú Podem en el marc del ple monogràfic sobre la convivència.
La proposta dels comuns sobre el rei ha estat aprovada amb el suport de Junts per Catalunya i ERC, mentre que la CUP s’ha abstingut i Ciutadans, PSC i el PPC han votat en contra. La reprovació ha arribat dos dies després de rebutjar una resolució de JxCat que perseguia el mateix: llavors no va prosperar perquè els comuns no van donar el seu suport al·legant que aquella iniciativa, a banda de reprovar el monarca, reivindicava la via unilateral a la independència que no comparteixen.
A més de condemnar el posicionament del rei en el “conflicte català”, en aquesta proposta es reproven també els que qualifica “d’actes repressius contra la ciutadania”, les “amenaces amb l’aplicació del 155”, la “judicialització” de la política i la “violència exercida contra drets fonamentals”.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up