Ni Fundació Franco ni símbols o monuments franquistes. El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una resolució sobre la violència neofeixista a Europa en la qual condemna el règim de Franco i el seu llegat.
Així, el Parlament Europeu “acull amb satisfacció la decisió aprovada pel Congrés dels Diputats de traslladar les restes de Francisco Franco de la seva tomba del Valle de los Caídos, convertida en lloc de peregrinació de l’extrema dreta; demana a les autoritats espanyoles que suprimeixin de manera efectiva tots els altres símbols o monuments que exalten l’aixecament militar, la guerra civil i la dictadura de Franco, i demana que aquells que no puguin ser retirats se sotmetin a la necessària contextualització i interpretació, perquè contribueixin a la conscienciació pública i a la memòria històrica”.
El Parlament Europeu, a més, “insta els Estats membres a lluitar contra les organitzacions que propaguin discursos d’odi i violència en espais públics i a prohibir efectivament els grups neofeixistes i neonazis i qualsevol altra fundació o associació que exalti i glorifiqui el nazisme i el feixisme, respectant l’ordre jurídic nacional i les jurisdiccions nacionals”.Carregant...