La Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament han rebutjat les peticions de reconsideració de Cs i PSC contra la decisió de la Cambra que el vot dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem segueixi valent en les comissions, de manera que aquests vots es comptaran en cas d’empat.
Fonts parlamentàries han explicat que l’òrgan director ha rebutjat en la reunió d’aquest divendres les peticions de Cs i PSC amb els vots de JxCat i ERC, que tenen majoria a la Mesa.

La Mesa va decidir dimarts que se segueixi comptabilitzant el vot dels diputats afectats per la suspensió del Suprem quan hi hagi empats en les comissions parlamentàries, en aquest cas s’ha de ponderar el vot segons la composició del ple.

En aquestes situacions, es tindrà en compte als 34 diputats de JxCat i els 32 d’ERC, encara que quatre d’JxCat -suspesos pel TS- no voten actualment en el ple al no haver accedit a designar un company que exerceixi les seves funcions, com sí que han fet els dos republicans Oriol Junqueras i Raül Romeva.
D’aquesta manera, els grups independentistes mantenen la majoria absoluta a les comissions, malgrat que ja no la tenen en el ple de la Cambra.

Els membres de Cs i PSC entenen que així es permet als independentistes aprovar en comissió iniciatives que al ple no prosperarien, però els partits sobiranistes argumenten que les comissions han de reflectir els resultats i les majories sorgides de les eleccions.

No obstant això, Cs i PSC van avisar que, en les comissions que presideixen, no respectaran la decisió de la Mesa sinó que elevaran a aquest òrgan les votacions que resultin en empat perquè resolgui la situació.Carregant...