Pla general dels tres sepulcres origirais del monestir de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida. Imatge del 6 de juliol del 2016. (Horitzontal)

Iñigo Méndez de Vigo, ministre d’Educació i Cultura del govern espanyol i, gràcies a l’article 155, conseller de cultura en funcions, ha ordenat que tornin a l’Aragó les obres del monestir de Sixena. Aquestes són 44 peces que ara mateix es troben al Museu de Lleida.

Aquesta decisió arriba després que el Ministeri de Cultura decidís no presentar recurs a l’última petició del jutge d’Osca per traslladar a l’Aragó les obres d’art de Sixena.

El jutjat de primera instància número 1 d’Osca reclamarà la informació respecte a “la ubicació exacta de totes i cada una” de les peces que ara mateix es troben al Museu de Lleida, així com la data d’entrega de les obres i com es realitzarà.

 

El conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, ha qualificat la decisió del ministre com “un pont més trencat” i ha posat en dubte la voluntat del govern espanyol de “restablir el diàleg”.

Àngel Ros, ha demanat prudència i creu que les obres de Sixena no es mouran de Lleida.