El Ministeri de Defensa destinarà 600.000 euros a subvencionar qui adoctrini sobre les Forces Armades

20 de març de 2018
251 visualitzacions
Comparteix:

El Ministeri de Defensa destinarà 600.000 euros fins a 2020 a subvencionar a persones i organitzacions que, sense ànim de lucre, llancin campanyes destinades a l’adoctrinament polític sobre les Forces Armades.

Es tracta d’una estratègia a gran escala: la ministra ha signat convenis amb col·legis i mitjans de comunicació amb el mateix objectiu

Augmentar la sensació de risc de la població, millorar l’opinió general sobre la utilitat del pressupost de Defensa o sobre la pertinença a l’OTAN són alguns dels conceptes que el departament que dirigeix María Dolores de Cospedal finançarà com “promoció de la cultura de Defensa”. Aquest àmbit d’inversió és la primera prioritat del Pla Estratègic de Subvencions 2018-2020 del Ministeri, segons informa eldiario.es

La ministra va avançar en el discurs que va donar durant la Pasqua militar el passat 6 de gener que el seu departament estava treballant en un pla per expandir la “cultura de la Defensa” a la societat.

El Ministeri pretén que el pla de subvencions serveixi com a publicitat institucional. Així, espera veure millores en aspectes com la “opinió general sobre les Forces Armades”, la “valoració de la professió militar”, i en la “preparació de les Forces Armades per defensar Espanya”. També vol que augmenti “l’interès sobre les informacions dels mitjans de comunicació sobre qüestions de seguretat i defensa”.

Cospedal comprarà noves armes per valor de 10.000 milions

El Ministeri de Defensa té previst una inversió per al nou cicle per als pròxims 15 anys de fins a 10.805.000 d’euros per a set programes d’armament, segons ha avançat la Cadena SER. En els anys 90 es va posar en marxa un pla inversor que incloïa els anomenats Programes Especials d’Armament (PEAS) i la nova fase substituirà l’antic pla. Això sí, del PEAS encara falten per pagar uns 20.000 milions d’euros, que s’hauran d’abonar d’aquí a 2030. En altres paraules, María Dolores de Cospedal iniciarà un nou cicle inversor per comprar armes per un valor de gairebé 11.000 milions d’euros i, alhora, haurà de pagar el deute de 20.000 milions.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of