El 8 de novembre de 2017, un mes després del referèndum d’Independència de l’1 d’octubre es va convocar una vaga general a Catalunya on milers de persones van exercir el seu dret a vaga per controlar el territori.
10.000 persones es van concentrar a l’estació del tren d’alta velocitat de Girona per aturar la circulació dels trens, on els Mossos d’Esquadra van decidir acusar aleatòriament als manifestants per desordres públics i coaccions.

El resultat d’aquestes acusacions va ser la desobediència de les citacions per part de l’Ema, que va ser detingut el 30 de maig i va passar una nit a la comissaria de Vistalegre. Al dia següent va ser posat a disposició judicial, on tampoc va declarar i se’l va posar en llibertat 12 hores després de la seva detenció.

Finalment el jutge instructor ha resolt arxivar el cas de l’Ema, deixant en fals l’acusació de desordres públics i coaccions.

Ara bé, la Conselleria d’Interior ha obert un procediment sancionador pels mateixos fets a través de la Llei Mordassa, que ha quedat suspès esperant la resolució judicial.Carregant...