El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea està estudiant si arxivar la causa contra les quatre persones que acompanyaven el president de la Generalitat Carles Puigdemont quan aquest va ser detingut a Alemanya el passat 25 de març, al sospitar que van idear un pla per amagar-se després conèixer que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena havia reactivat l’ordre europea i internacional de detenció després d’acordar el processament contra tots els exmembres del Govern així com de la Mesa del Parlament, segons expliquen fonts jurídiques.
Al vehicle hi anaven dos conductors, tots dos Mossos d’Esquadra, a més de l’empresari Josep Maria Matamala i l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona, ​​Josep Lluís Alay Rodríguez. Després de conèixer els fets, la Conselleria d’Interior de la Generalitat va obrir una investigació interna contra els agents, ja que tot i que estaven fora de servei Puigdemont ja tenia una ordre de detenció activa en el moment en què el van ajudar a viatjar des Finlàndia fins a Alemanya, on finalment va ser arrestat.

Els quatre van ser imputats, a petició de la Fiscalia, per un presumpte delicte d’encobriment i van ser citats a declarar el passat mes de juny. Tots ells es van presentar davant De Egea excepte Matamala, a qui els seus cercles pròxims anomenen ‘Jami’, i qui s’havia convertit en el confident que sempre acompanyava  al president a l’estranger des que aquest va marxar per no tornar.
Entre els plans actuals de l’instructor hauria la d’arxivar la causa per als dos mossos i per Alay i deixar activada la citació de Matamala, per a qui no quedaria la causa arxivada fins que no es presentés a l’Audiència Nacional i se li prengués declaració en qualitat de investigat.

Carregant...