El Grup Planeta considera que no es donen les condicions per tornar a situar la seva seu social a Catalunya. “Mantenim ferma la decisió de continuar fora de Barcelona”, ha assegurat aquest diumenge el president del grup, José Creuheras, durant la roda de premsa de presentació del premi Planeta de novel·la. Segons ell, “les condicions no han canviat”, en referència a la situació política derivada del desafiament independentista. El president del grup ha justificat la decisió fent referència a “la inseguretat jurídica” i a la defensa “dels interessos dels nostres accionistes i col·laboradors”.
“No ens ho hem plantejat”, ha dit Creuheras sobre si Planeta ha sospesat corregir la decisió de fa un any. El grup va prendre la decisió de traslladar-la a Madrid després de la declaració d’independència de Catalunya per part del president de la Generalitat Carles Puigdemont l’any passat.
El Govern central ha anunciat la intenció de revertir el decret amb el qual es va facilitar fa un any a algunes empreses la modificació del seu domicili social i fiscal, de manera que poguessin agilitzar el seu trasllat fora de Catalunya. No obstant això, hi ha escepticisme en el sector empresarial que pugui haver-hi un procés de marxa enrere significatiu entre les 4.200 empreses que en els tres trimestres que van d’octubre de 2017 a juny de 2018 van fer efectiva aquesta decisió. Creuheras s’ha sumat a aquest recel avui, en donar per fet que “el context és el mateix”. De les grans corporacions, solament una, Agbar, ha anunciat que a efectes administratius torna a ser una empresa amb seu a Barcelona.

Carregant...