Al migdia l’1 d’octubre de 2017, després de les primeres escenes de violència viscudes en diversos col·legis de Catalunya durant la celebració del referèndum d’independència, el Govern va valorar l’opció de desconvocar la votació. “Si hi ha morts, no serà culpa nostra”. Així ho ha tornat a reafirmar aquest dijous als micròfons de Rac1 l’empresari Oriol Soler, que va formar part d’aquelles reunions.
“Ens mataran”, assegura Soler que va dir ell mateix. Tot i la convicció que la violència aniria a més durant la jornada, finalment es va assenyalar que la responsabilitat de les possibles víctimes que causessin la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no seria del Govern sinó del Govern de l’Estat. Amb aquesta idea la decisió final va ser mantenir el referèndum.
Soler ha explicat al programa El Món aquestes deliberacions, que es van produir durant aquella reunió entre les persones que formaven el nucli dur de l’independentisme. Ell mateix participava en aquest cercle pròxim al Govern, després d’haver dirigit la campanya electoral de JxSí el 2015 i també la campanya conjunta de la consulta del 9 de novembre de 2014. “El referèndum no ho va fer sol la gent, no va ser un concurs de valents”, ha indicat, relatant que estava “tot organitzat mil·limètricament“.Carregant...