El Consell Executiu ha aprovat un projecte de llei per regular el vot electrònic dels catalans residents a l’estranger en les eleccions al Parlament i en processos de consulta popular competència de la Generalitat. En no haver llei electoral catalana, l’habilitació per votar depèn de la inscripció en el registre en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA), a través dels consolats, i que està gestionat per l’Oficina del Cens Electoral. El text, impulsat per la Conselleria d’Afers Exteriors, pretén posar fi a les dificultats dels residents a l’estranger per desplaçar-se a Catalunya per votar de manera presencial o fer-ho per correu postal.
Els catalans residents a l’estranger inscrits a l’esmentat cens rebran unes credencials en el seu correu electrònic i en el seu dispositiu mòbil. Un cop tinguin accés a la plataforma, podran exercir el seu dret a vot, adjuntant un fitxer amb la imatge d’un document d’identificació.
El vot emès es dipositarà en una urna electrònica i la seva integritat es garantirà amb un segell electrònic. Totes les fases del procés de votació per mitjans electrònics estaran xifrades. El vot emès també es transmetrà i s’emmagatzemarà de manera xifrada fins al dia de l’escrutini.

Carregant...