El Govern ja ha fet efectiva la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra alguns articles de la llei catalana d’assistència sanitària universal davant del Tribunal Constitucional (TC). Així ho recull el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dimarts.
Al setembre, després d’una reunió de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, a Madrid amb el secretari d’Estat de Política Territorial, José Ignacio Sánchez Amor, el Govern de Pedro Sánchez ja ho va anunciar i en el Consell de Ministres del 14 d’aquest mes, just després de la Diada, va iniciar el procés per desistir del recurs.

El recurs contra alguns articles de la llei catalana d’assistència sanitària universal l’havia interposat l’Executiu de Mariano Rajoy i s’interpretava com un gest més del desglaç entre Madrid i Barcelona. Malgrat les declaracions en públic, les reunions entre l’executiu català i el de Sánchez s’han anat succeint en diferents àmbits des del passat mes d’agost, quan es va posar en marxa de nou la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.
391399924

[themoneytizer id=”21604-2″]

 

Carregant...