El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el nomenament de l’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría com a membre del consell d’Estat, han informat fonts de la Moncloa.

La exdirigent popular va anunciar el 10 de setembre passat que abandonava la política després d’haver perdut les primàries del PP per succeir a Mariano Rajoy en quedar per darrere de l’actual president del partit, Pablo Casado. Santamaría va assegurar que prenia la decisió “amb el convenciment” que era “el millor” tant per a la nova direcció dels populars com per a la seva família i ella mateixa.
Soraya Sáenz de Santamaría formarà part des d’ara d’una institució que presideix Maria Teresa Fernández de la Vega, exvicepresidenta de l’Executiu en els Governs de José Luis Rodríguez Zapatero.

Els nomenaments que ha anunciat el Govern de Pedro Sánchez, a part de Santamaría són Jordi Guillot, Juan José Laborda, José María Michavila, Juan Antonio Ortega, Elisa Pérez, Amelia Valcárcel. Quatre d’ells (Laborda, Michavila, Ortega i Valcárcel) ja formaven part en l’anterior legislatura i han estat renovats en aquesta, pel que en realitat hi ha quatre nous consellers.

Carregant...