El Govern ja té a punt la seva proposta per reformar l’actual llei d’Educació, la LOMCE, també coneguda com la Llei Wert. L’Executiu de Pedro Sánchez vol recuperar molts aspectes de la llei anterior, Llei Orgànica d’Educació (LOE), la norma que va aprovar el PSOE el 2006, i proposa una “nova llei amb articulat únic”.

La proposta ja ha estat enviada als grups parlamentaris. Segons informa El Periódico, el nou text proposa tornar a les autonomies amb llengües cooficials (fins a un 45%) les competències per redactar els temaris curriculars que la Llei Wert els va prendre.

En aquest sentit, la nova proposta educativa proposa suprimir “la regulació de l’ús de la llengua cooficial” que estableix la llei Wert i torna a deixar a les comunitats autònomes que legislin sobre la llengua vehicular de l’ensenyament.A més, entre altres mesures, el Govern de Sánchez planteja que l’assignatura de Religió deixi de tenir una alternativa forçosa i que no puntuï per a beques i altres mitjanes acadèmiques; és a dir, que sigui “no avaluable“. En aquest sentit, la intenció del ministeri és també que l’assignatura de Valors Ètics, que a la LOMCE es considerava alternativa, sigui obligatòria i puntuable per a tots els alumnes, sense excepcions.

També s’eliminaran els polèmics itineraris educatius per assegurar que “qualsevol opció” curricular escollida a l’ESO condueixi a la mateixa titulació. La ministra d’Educació, Isabel Celaá, s’ha proposat dissenyar una llei que garanteixi “l’equitat i la qualitat educativa en tots els seus nivells” i que faciliti “que cap estudiant quedi exclòs”.

Una altra proposta és eliminar les revàlides -que ja estaven suspeses- encara que obre l’opció a què els centres puguin fer proves avaluatòries els alumnes a efectes d’avaluar els resultats.

Carregant...