Manuel Murillo, l’home detingut per planejar un atemptat contra Pedro Sánchez, havia treballat com a vigilant de seguretat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i ara s’investiga si hauria passat informació sobre l’1-O a la Guàrdia Civil. Així ho ha revelat RAC1, que cita fonts de l’organisme de la Generalitat on el franctirador hauria treballat a finals de l’any passat com a vigilant de seguretat i hauria realitzat captures d’imatges de les càmeres de videovigilància.

Fonts d’aquest centre, del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i fonts del Departament d’Interior confirmen a RAC1 que Murillo va treballar al centre tecnològic i que l’última vegada que es té constància del seu pas pel CTTI com a vigilant va ser el passat 21 de desembre, quan va treballar com a reforç per a les eleccions al Parlament de Catalunya.La policia catalana va descobrir en el seu telèfon imatges de les càmeres de seguretat de les entrades i sortides del CTTI que, a més, hauria enviat a diverses persones, algunes d’elles vinculades amb la Guàrdia Civil. Aquesta informació ha estat traslladada al jutjat de Terrassa per saber si els fets que han descobert són constitutius de delicte.

Ara s’investiga si també treballava en els mesos previs a l’1 d’octubre i si va aprofitar el seu lloc de treball per col·laborar amb la Guàrdia Civil o amb altres cossos policials.

Carregant...