El Congrés debatrà dijous la moció de censura

28 de maig de 2018
494 visualitzacions
Comparteix:

La moció de censura contra Rajoy se sotmetrà a debat a partir d’aquest dijous entre les nou del matí i les nou del vespre i continuarà el divendres de 9 a 14:30. Així ho ha comunicat ja la presidenta del Congrés als membres de la mesa.

El reglament estipula que han de passar un mínim de cinc dies des que una moció de censura es presenta en registre fins al seu debat. Aquest termini es compleix aquest dimecres, de manera que la moció es celebrarà a temps rècord.
La rapidesa en els terminis en aquesta ocasió contrasta amb els 26 dies que va haver d’esperar Pablo Iglesias fa un any des que va presentar la seva moció de censura fins que va pujar a la tribuna d’oradors per defensar-la.

El Partit Popular s’ha mostrat com el primer interessat que la moció es celebrés “com més aviat”, tal com asseguren membres del grup parlamentari popular. Avançant el debat, Rajoy s’evita setmanes de discussió sobre una legislatura esgotada i suggeriments perquè decideixi presentar la seva dimissió. Moncloa ha decidit apostar al fet que la moció no tirarà endavant i intentar capejar com més aviat millor el temporal polític que els ha fet guanyar la sentència de la Gürtel.
La decisió de convocar la moció amb urgència ha estat pactada amb el propi Pedro Sánchez, a qui Pastor va consultar els seus plans. El líder del PSOE prefereix un debat més aviat possible per evitar-se les crides a la negociació que li estan arribant des de les formacions les quals tenen la clau de l’èxit de la moció de censura.

A Ferraz insisteixen a anar a la moció sense intenció d’obrir diàlegs sobre línies vermelles i recolzats en la següent màxima: “Que ens voti qui vulgui”.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of