Noticies

El COI accepta la pre-candidatura de Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d’hivern de 2030

0

Llum verda a la precandidatura de Barcelona-Pirineus per albergar els Jocs Olímpics d’Hivern 2030. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha donat el vistiplau a la proposta, per la qual la candidatura catalana segueix en la carrera per adjudicar-se la cita.
L’anunci s’ha fet durant la passada matinada en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut, a Buenos Aires. Gerard Figueras, secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, han rebut un informe tècnic favorables de les instal·lacions i infraestructures catalanes.

En el document, el consultor Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, ha ressaltat el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern, segons els nous criteris de sostenibilitat que ha marcat el COI.
El següent pas serà la presentació de la candidatura oficial. Entre els nous criteris destaca la sostenibilitat, la maximització de les sinergies amb els actors implicats en el Moviment Olímpic i la reducció dels costos derivats de presentar-se a la cursa olímpica.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up