MOCIÓ DE CENSURA

El 92% de la militància del PSC a Badalona dona suport a la moció de censura

1

El socialista Àlex Pastor seria el nou alcalde, amb el suport del PP de Xavier García Albiol.

Els militants socialistes de Badalona han donat suport majoritàriament a la moció de censura contra l’alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona (integrat per Podem i la CUP). El 92% dels 311 participants en la consulta celebrada aquest dissabte s’han mostrat favorables a un canvi en el Govern local liderat pel PSC, una maniobra que faria alcalde Àlex Pastor, però amb el vot favorable dels 10 regidors del PP. Els socialistes tenen tres.
Un total de 500 militants estaven cridats a les urnes i han participat un total de 311. El 92,6% han votat favorablement. El ‘no’ va obtenir el 6,7% dels vots. La consulta arriba justament el dia després que triomfés al Congrés dels Diputats la moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy. Podem va votar a favor de la investidura del socialista Pedro Sánchez.
Pastor ha assegurat després de conèixer el resultat que Badalona “es mereix un govern que no posi el Procés per sobre de la ciutat”. La moció de censura tirarà endavant amb els vots de populars, socialistes i el de l’únic regidor de Ciutadans que té la ciutat. Són 14 vots sobre 27. Des del PSC veuen amb mals ulls els posicionaments independentistes de Sabater, a la qual havien donat suport fins fa pocs mesos. Per exemple, va assistir al Parlament el dia de la declaració d’independència fallida.
La moció es va precipitar des que fa un mes Sabater perdés la moció de confiança vinculada a l’aprovació dels Comptes municipals. El reglament fixa que si abans de dijous set de juny no hi ha un candidat alternatiu, el Pressupost es prorroga de manera automàtica i l’alcaldessa surt confirmada en el càrrec. No serà així si finalment PP, PSC i Ciutadans tanquen l’acord de govern per fer fora l’actual alcaldessa.

1
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pepita Carlos
Guest
Pepita Carlos

No espot donar suport els sociates, perque ells fan aliances anb Cs i PPP I quedarem alla mateix.

Login/Sign up