El 21-D hi haurà una participació històrica

20 de novembre de 2017
409 visualitzacions

Majoria independentista… majoria unionista… empat…
Totes les enquestes diuen coses (encara que semblants), diferents. Ningú es posa d’acord, i és normal tenint en compte la trascendència d’aquestes eleccions.

Hi ha però, un punt en el que totes les enquestes coincideixen: la participació.

Totes i cadascuna de les enquestes preveuen una participació massiva, la més alta de la història en unes eleccions al parlament. Algunes superen el 80%. Caldrà veure, però, si realment l’electorat està tant mobilitzat com sembla.

En una enquesta pel diari ABC, aquesta participació tant alta es deu a la gran mobilització de l’electorat unionista, la “majoria silenciosa” que preveu sortir en massa a votar, mentres que una part de l’electorat independentista es quedarà a casa, decebut amb el panorama polític actual.

La mobilització històrica del 21-D recompensarà, previsiblement, a Ciutadans i el PSC, el que indica que es produirà en sectors de centre esquerra. El partit que lidera Albert Rivera obtindrà 235.000 vots més que en les autonòmiques anteriors, mentre que la formació de Miquel Iceta guanyarà uns 135.000 vots. Entre tots dos pugen 370.000 vots, mentre que el PP cau tot just 9.000 respecte als comicis passats.

En la darrera enquesta de “El Periodico”, es destaca que el 87% de l’electoral està decidit en anar a votar. Una xifra, que si es fa realitat serà una participació històrica.

El GESOP també conclou que dos terços dels ciutadans consideren “legítims” els comicis convocats per Rajoy.

Ara bé, no hi ha discrepància sobre la rellevància d’aquestes eleccions. Set de cada deu enquestats (el 72,4%) considera que aquests comicis són “molt importants”, més que el 27-S quan ho considerava, segons el mateix sondeig, el 50,8%.
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of