fa 4 anys

EDITORIAL | Quan ni fan ni deixen fer: el govern espanyol ens condemna a tots

Si es compleixen els informes, 200 mil persones moriran a Espanya, cosa que estalviaria a l’estat tres mil milions d’euros anuals només en pensions.

Si es compleixen els informes, 200 mil persones moriran a Espanya, cosa que estalviaria a l’estat tres mil milions d’euros anuals només en pensions.

El govern espanyol ha tornat a denegar la petició de l’executiu català de tancar la Conca d’Òdena o Catalunya sencera. I ho fan abanderant-se de la frase més estúpida possible: “Este virus lo venceremos unidos“. Quina malaltissa relació entre la unitat d’Espanya i no veure les coses que cal fer per realment vèncer el virus (o no voler-ho veure intencionadament).

Ja ens explicaran els membres del govern més progressista de la història perquè han abandonat la gent, no han confinat la zona més afectada (Madrid) fent que escampessin el virus arreu de l’estat espanyol i han recentralitzat competències en un 155 encobert fet perquè el govern català no les torni a passar la mà per la cara com quan hi van haver els atemptats del 17A.

El resum és curt: ni fan ni deixen fer. No prenen decisions i esperen un miracle de la verge que ens salvi a tots i mentrestant no deixen que cap part de l’estat prengui les seves pròpies decisions. En nom de la unitat han decidit requisar material mèdic per enviar-lo a Madrid, on realment és necessari, però no prenen cap mesura real per frenar l’expansió del virus. Per menys es va tancar Wuhan i Milà.

L’estat espanyol ha d’assumir la responsabilitat dels seus actes

La corba d’infeccions i morts espanyola és la més pronunciada de tots els països europeus i Pedro Sánchez continua com si no passés res, com si tot anés bé. Encara no ha arribat l’onada més forta d’infeccions i a Madrid ja es parla d’aixecar algunes mesures l’11 d’abril. A què estan jugant? Tots els experts apunten que si no s’endureixen les mesures, la pandèmia anirà per llarg.

Però potser això és el que busca el govern de Pedro Sánchez, la mort de com més persones millor i si són pensionistes encara més. Els informes apunten que hi haurà 200.000 morts a l’estat espanyol. Si assumim que la majoria serà gent jubilada podríem calcular un estalvi de vora tres mil milions d’euros de les arques de l’estat (un 3% del pressupost) solucionant així el problema de les pensions i alleugerint l’asfíxia del deute que supera ja el 100% del PIB espanyol.

Sembla impossible que un govern posi els interessos econòmics del mateix estat per sobre del poble però les decisions, o la falta d’aquestes, mena cap a aquestes terribles conclusions. L’estat espanyol caminava cap a una bancarrota i un rescat econòmic més dur que el grec i el virus li ha anat com l’anell al dit. I dir això és tant trist com dur, esperem equivocar-nos i que s’endureixin d’una vegada les mesures.

Com hem calculat l’estalvi en les pensions?

La mitjana de la pensió de jubilació és de 1157,97 (epdata), assumint que la majoria de pensions són de 12 pagues: 13895,64€ anuals.

El 96.3% de morts per coronavirus és major de 65 anys (gràfic). Un informe del govern espanyol calcula en 200.000 els morts si no s’endureixen les mesures actuals. Fent la projecció, el 96.3% de 200.000 és 192.600 morts amb jubilació.

Multiplicant ambdós números ens dóna: 2.676.300.264€/anuals que s’estalviaria la seguretat social.

Admins de l’Alerta

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments