Els Mossos d’Esquadra van detenir fa tres setmanes a Manuel Murillo Sánchez, un expert tirador de 63 anys, acusat de preparar l’assassinat del president del govern espanyol Pedro Sánchez. L’home, vigilant de seguretat, va ser detingut al seu domicili de Terrassa on es van intervenir tot un arsenal d’armes, algunes d’elles modificades il·legalment. Tenia fusells i subfusells d’assalt així com quatre rifles d’alta precisió capaços de fer blanc a més de 1.000 metres de distància.

La informació s’ha sabut després d’aixecar-se el secret de sumari del procés que porta el jutjat número 3 de Terrassa. L’home, afí a ambients d’ultra dreta, insultava Pedro Sánchez per xats de Whatsapp fins al punt de començar a demanar suport logístic per perpetrar l’assassinat. EN aquest moment una usuària del grup va alertar als Mossos que van procedir a la seva detenció. L’home va començar a apujar el to dels insults al conèixer que el president planejava exhumar Franco i deia estar disposat a ser capturat i “sacrificar-se per Espanya” per aconseguir matar a “aquell rojo de merda”.
L’home és dels millors tiradors del club de tir olímpic del Vallès on practicava i competia. Té una excel·lent punteria així com un gran coneixement tècnic de les armes fins al punt de modificar-ne o crear-ne. La policia l’ha considerat un “llop solitari” que no aixecava sospites per anar armat, ja que ho necessitava per la seva feina.