Desmentint falsedats: No poseu llaços grocs al vot!

18 de desembre de 2017
583 visualitzacions 3 Comments

Els últims dies corre per la xarxa una imatge animant als independentistes a posar un llaç groc al sobre o dibuixar-lo a la papereta per mostrar solidaritat amb els presos polítics. Segons la Llei Electoral que regeix les eleccions del 21D qualsevol butlleta o sobre que aparegui alterat (guixat, estripat, ratllat,…) o hi hagi qualsevol element al sobre que no sigui la pròpia butlleta el vot és declarat nul.

També en circula un altre que, davant la indecisió de votar a un partit o altre, anima a votar els tres partits independentistes. Segons la mateixa llei només es pot votar a un sol partit. Si hi ha més d’una butlleta (en poden haver dues del mateix partit ja que s’entén com un error a l’hora d’agafar la butlleta de la pila) el vot és declarat nul.

Per tant, al sobre només hi ha d’haver UNA butlleta del partit que vulguis votar i res més.

Aprofitem també per recordar que a les últimes eleccions hi va haver gent que repartia sobres tancats on s’assegurava que hi havia butlletes de Junts pel Sí quan en realitat eren butlletes del PP, també es va alertar de col·legis on, a les cabines, desapareixien les butlletes de Junts pel Sí i la CUP o hi havia sobres oberts amb una butlleta del PP.

En qualsevol d’aquests casos heu d’avisar a un apoderat per a que faci una queixa a l’interventor.

Recomanem, si teniu el vot decidit, de portar el sobre amb la butlleta des de casa (molts partits l’adjunten als seus programes electorals).
3
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Àngel
Guest
Àngel

Serien vots nuls. El que sí que ha autoritzat la Junta Electoral, en decisió que ja es ferma, és paperetes de PP, PSOEpsc i C’s amb frases com “Viva España”, “Artículo 155 Sí, independència No” o “Puigdemont a prisión”.
Informeu-hi a tots els votants colons que conegueu.

marta
Guest

I tant que no!! No ens podem permetre perdre vots, ja tindrem temps de lluir- los quan guanyem.

Marcel Banús
Guest
Marcel Banús

Correcció.

Hi diu:

(en poden haver dues del mateix partit ja que s’entén com un error a l’hora d’agafar la butlleta de la pila)

Hi ha de dir:

(n’hi poden haver dues del mateix partit ja que s’entén com un error a l’hora d’agafar la butlleta de la pila)