Eleccions 21-D

Ciutadans proposarà Espejo-Saavedra com a candidat a presidir el Parlament

0

Ciutadans proposarà formalment en els pròxims dies que el seu diputat electe i actual vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, sigui el pròxim president de la institució, i per aconseguir-ho es reunirà amb tots els partits, inclosos els independentistes.

En una entrevista d’Europa Press, el secretari de comunicació del partit, Fernando de Páramo, ha defensat: “Cs va plantar cara al Parlament per presidir la mesa i presentarem José María Espejo-Saavedra per frenar l’independentisme també en la mesa”.

Cs no té els suports garantits per aconseguir-ho, però argumenta que vol donar el pas per “evitar que continuï el que va passar amb la senyora Forcadell: el cop a la democràcia que es va fer al Parlament precisament per què l’independentisme tingui el control de la taula”.Per aconseguir que Espejo-Saavedra sigui el pròxim president, Cs necessitaria el suport del PSC, del PP i dels ‘comuns’, 65 diputats en total, i, tot i així, necessitaria que cinc dels 70 diputats independentistes no votessin al candidat sobiranista o s’abstinguin del ple.

D’entre el PSC, el PP i els ‘comuns’, el suport més complicat és el de la llista de Xavier Domènech, però De Páramo no descarta aconseguir-ho: “Si Podem està en la línia de voler un canvi, un canvi també és canviar la Mesa del Parlament i que la presideixi un constitucionalista”.

El president del Parlament es votarà en el ple de constitució del 17 de gener i l’únic aval que es requereix per optar a la Presidència és ser diputat: és president qui aconsegueix una majoria absoluta dels vots, i es vota amb urna i amb els diputats escrivint el nom en una papereta.

En cas que ningú aconsegueixi la majoria absoluta, es produeix una votació entre els dos més votats i guanya qui tingui més sufragis; en cas d’empat, s’ha de repetir la votació fins a un màxim de quatre ocasions: si no es desempata, guanya el candidat de llista amb més diputats, que és la de Cs.


Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up