María Dolores de Cospedal, ministra de Defensa del govern espanyol, ha estat víctima d’una broma telefònica que li han fet dos humoristes russos que s’han fet passar per l’assessor i el titular del Ministeri de Defensa de Letònia.

A través d’una conversa telefònica, que s’ha difós ràpidament a través de l’agència russa de notícies Sputnik, han fet creure a Cospedal que Puigdemont és un espia rus que treballa des de fa temps pel govern rus amb el nom en clau de “Cipollino”. Arran d’aquestes informacions, Cospedal s’ha sorprès i ha preguntat des de quan disposen d’aquesta informació, alhora que ha assegurat que tenen la situació a Catalunya més controlada.

Cipollino és el protagonista d’un conte infantil molt conegut a Itàlia escrit per Gianni Rodari l’any 1951.

Més tard, els dos humoristes han ofert desplaçar, quan ella ho decideixi, tropes de l’exèrcit letó a Catalunya per donar suport a l’exèrcit espanyol.

Finalment, Cospedal ha agraït la trucada del “ministre letó” i s’ha compromès a traslladar tota la informació al president de govern espanyol Mariano Rajoy.Aquesta broma arriba en plena escalada de tensió entre el govern espanyol i el Kremlin, acusat per part del govern de Rajoy d’ingerències de Russia en el procés català.

Cospedal va reconèixer ahir a la tarda la broma i a través d’un tuit va expressar que ja sospitava de la trucada pel fet que no van voler parlar en anglès.

El Partit Popular també va reaccionar a la trucada amb el següent tuit: