Cospedal és víctima d’una broma telefònica on fan creure que Puigdemont és un agent rus

18 de novembre de 2017
361 visualitzacions

María Dolores de Cospedal, ministra de Defensa del govern espanyol, ha estat víctima d’una broma telefònica que li han fet dos humoristes russos que s’han fet passar per l’assessor i el titular del Ministeri de Defensa de Letònia.

A través d’una conversa telefònica, que s’ha difós ràpidament a través de l’agència russa de notícies Sputnik, han fet creure a Cospedal que Puigdemont és un espia rus que treballa des de fa temps pel govern rus amb el nom en clau de “Cipollino”. Arran d’aquestes informacions, Cospedal s’ha sorprès i ha preguntat des de quan disposen d’aquesta informació, alhora que ha assegurat que tenen la situació a Catalunya més controlada.

Cipollino és el protagonista d’un conte infantil molt conegut a Itàlia escrit per Gianni Rodari l’any 1951.

Més tard, els dos humoristes han ofert desplaçar, quan ella ho decideixi, tropes de l’exèrcit letó a Catalunya per donar suport a l’exèrcit espanyol.

Finalment, Cospedal ha agraït la trucada del “ministre letó” i s’ha compromès a traslladar tota la informació al president de govern espanyol Mariano Rajoy.Aquesta broma arriba en plena escalada de tensió entre el govern espanyol i el Kremlin, acusat per part del govern de Rajoy d’ingerències de Russia en el procés català.

Cospedal va reconèixer ahir a la tarda la broma i a través d’un tuit va expressar que ja sospitava de la trucada pel fet que no van voler parlar en anglès.

El Partit Popular també va reaccionar a la trucada amb el següent tuit:

 

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of