Comín retira el seu vot delegat del Parlament

0 0

Després de rebutjar la justícia belga el lliurament de Toni Comín a les autoritats espanyoles, el diputat ha retirat la seva delegació de vot en Sergi Sabrià, portaveu del grup parlamentari d’Esquerra Republicana. Comín va signar l’escrit a la Mesa demanant que quedés sense efecte el vot delegat aquest dilluns.
El Conseller de Salut, que ha tornat a ser nomenat per Torra per al mateix lloc, va signar la petició de delegació de vot el passat 9 d’abril a Brussel·les, encara que va ser presentada a finals d’aquest mes, amb la vista posada en el ple de investidura del nou president de la Generalitat.

Divendres passat ERC va rebutjar fer servir el vot delegat de Comín en el ple després que la Mesa del Parlament li hagués atorgat una setmana als republicans per acreditar la seva situació legal, que era la que sustentava la delegació del vot, cosa que també té activat Carles Puigdemont a Elsa Artadi així com els polítics que estan empresonats a Estremera. Després de la decisió de la justícia belga de no lliurar a Comín a Espanya, també es van retirar les mesures cautelars que emparaven l’acord de la Mesa que l’autoritzava a votar a distància. No obstant això, el polític independent d’ERC mantindrà la seva acta de diputat per ara.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of