Noticies

Ciutadans seria la força més votada el 21D segons el CIS

5

El centre d’investigació sociològica augura un empat tècnic a 32 escons entre les dues candidatures.

A ERC se li rebaixarien les expectatives que li atorgaven més de 40 diputats abans de la presentació de la llista formada per Puigdemont i cauria als 32 diputats i un 20,8% del vot.

Ciutadans, en un ascens meteòric sobretot a les enquestes de El País (fetes per Metroscopia), arribaria als 31-32 diputats i seria capaç de guanyar les eleccions.

En tercer lloc, la llista de Puigdemont, Junts per Catalunya, guanyaria posicions pel carisma del seu líder enfilant-se als 25 escons i un 16,9% dels vots.

Darrere quedarien el PSC (21, +5), Catalunya en Comú – Podem, que baixaria fins els 9 escons, la CUP, també amb 9 i un 6,7% del vot, i finalment el Partit Popular, que quedaria a la cua amb 7 diputats.

Aquesta enquesta manté la polèmica recent en què es critica les enquestes vingudes de mitjans o institucions d’àmbit estatal pel creixement de Ciutadans, que en aquest cas difereix força entre l’intenció de vot i l’estimació del CIS.

Els independentistes, doncs, es quedarien a un escó de la majoria absoluta (68) i amb un 44,2% del vot.
5
Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Sergi
Guest
Sergi

Manipuladors!

Toni
Guest
Toni

No cal dir res més. Enquesta totalment “objectiva”, jajajaja no us ho creieu!!!
I espereu que vindran més del mateix estil, però no saben que ja NO TENIM POR!!!

David
Guest
David

Quina és la font? Jo aquí (http://datos.cis.es/pdf/Es3198mar_A.pdf) no veig enlloc on C’s seria la força més votada.

Rafa
Guest
Rafa

“Dado que los datos de los indicadores “intención de voto” e “intención de voto + simpatía” son datos directos de opinión y no suponen ni proporcionan por sí mismos ninguna proyección de hipotéticos resultados electorales, en este anexo se recogen los resultados de aplicar un modelo de estimación a los datos directos de opinión proporcionados por la encuesta. Este procedimiento conlleva la ponderación de los datos por recuerdo de voto imputado y la aplicación de modelos que relacionan la intención de voto con otras variables. Obviamente, la aplicación a los mismos datos de otros modelos podría dar lugar a estimaciones… Read more »

Login/Sign up