Noticies

Violència policial, manifestacions i talls de carretera. Comença la Primavera Catalana

0

Més de 56.000 persones s’han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona fins al consolat d’Alemanya convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en contra de la detenció de Carles Puigdemont, i un miler ho ha fet als voltants de la Delegació del Govern, convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Els Mossos d’Esquadra han detingut nou manifestants pels incidents en una jornada de protestes i talls de carreteres, en què un centenar de persones han resultat ferides lleus durant les manifestacions a Barcelona, ​​Lleida i Tarragona.

La policia ha carregat diverses vegades, ha disparat salves i ha detingut tres persones per atemptat a l’autoritat, després que alguns dels concentrats, que intentaven sobrepassar el cordó policial, els han llançat diferents objectes.

Sobre les deu de la nit, els Mossos han tancat l’estació de Lleida, per evitar aglomeracions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concentració a Girona

A Girona, el CDR va convocar ahir diumenge a les 19 h davant la delegació del govern espanyol a Girona, on els joves de La Forja van desplegar-hi diverses pancartes, van despenjar la bandera espanyola i l’europea i en el seu lloc van issar l’estelada i la bandera negra de Cardona.

Acte seguit, els milers de manifestants que omplien la Plaça 1 d’octubre es van dirigir a la sortida de Girona Oest, a l’AP-7, per tallar-la durant més de 5 hores sense cap incident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talls a les carreteres

Seguint la crida dels CDR, grups d’activistes també han tallat al llarg de la tarda altres trams de carreteres catalanes, com la C-16 a Gironella i Sallent (Barcelona), l’A-2 a Alcarràs (Lleida), la C -14, a Ponts (Lleida), la N-340, a Camarles i l’Ampolla (Tarragona) i la N-154 a Puigcerdà (Girona), una de les vies que creuen la frontera amb França. També s’han produït diverses marxes lentes en diversos punts de la xarxa viària, per la qual cosa s’han originat retencions puntuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of
Login/Sign up