VALENCIA 1 2 2016 Politica Carolina Punset Ciudadanos La portavoz de Ciudadanos en las Corts Valencianes Carolina Punset dejara el parlamento valenciano para irse al europeo donde tiene un acta disponible tras la marcha de Juan Carlos Girauta actual portavoz del partido en el Congreso En la imagen Punset durante la rueda de prensa que ha ofrecido este mediodia FOTO MIGUEL LORENZO

Carolina Punset, eurodiputada de Ciutadans, ha anunciat aquest dissabte la seva marxa del partit pel que entén que és una deriva “ultraliberal” de la formació, que li fa no reconèixer el projecte al qual es va afiliar. Punset, que ja havia abandonat el 2016 l’executiva i havia acusat Ciutadans de haver-se “dretanitzat”, es desvincula ara definitivament del partit, segons explica en una carta que ha avançat eldiario.es.




“Segueixo sense comprendre com es pot un ficar al llit socialdemòcrata i aixecar-se ultraliberal”, diu Punset, que afirma no compartir la major part de les posicions polítiques de Ciutadans. “És com si el Partit Popular demà s’aixequés socialista”, exemplifica. Sosté que el partit d’Albert Rivera ha fet “transfuguisme polític per ser marca blanca del PP” i ha “preferit construir un projecte amb la runa del PP”.

L’eurodiputada discrepa de l’estratègia sobre el conflicte a Catalunya i dels posicionaments del partit respecte al feminisme, i en concret sobre la prostitució o la gestació subrogada. I fa una esmena a la totalitat a la orientació del projecte per dirigir-se, en la seva opinió, només a l’electorat de dretes. “A Ciutadans lamentablement s’ha escollit deliberadament barallar únicament pel vot de la gent de dretes, o, més ben dit, molt de dretes, la qual cosa suposa abdicar de polítiques socials, educatives o econòmiques que beneficiïn al conjunt de la població i no només a uns pocs”, lamenta.




Punset critica així mateix que Ciutadans s’hagi oposat a acabar amb l’anomenat impost al sol i que no hagi donat el vot favorable al tancament de la central nuclear de Cofrentes, al qual es van comprometre en campanya electoral.

L’eurodiputada carrega també contra el funcionament orgànic del partit. “No hi ha hagut cap interès a atreure al projecte a gent moderada, rellevant i significativa. Si s’hagués fet s’hagués corregut el perill de posar al descobert la mediocritat d’alguns dels líders de Ciutadans, còmodament acompanyats per una estructura piramidal, fortament jerarquitzada, construïda de dalt a baix i on la comunicació transversal i ascendent s’ignora, i fins i tot, es persegueix”, conclou.



Carregant...